ΑρχικήΠώς να δημιουργήσετε το απόλυτο “work from home corner” στο σπίτι σας εύκολα και οικονομικά
ΠΙΣΩ ΣΤΟ BLOG

Πώς να δημιουργήσετε το απόλυτο “work from home corner” στο σπίτι σας εύκολα και οικονομικά

27 Φεβρουαρίου 2024

Τι πιο ιδανικό από το να δουλεύετε από το σπίτι και ενώ ξεκινάτε δουλειά 09:00, μέχρι τις 08:55 να μπορείτε να είστε στο κρεβάτι σας ή ήδη να έχετε απολαύσει τον πρώτο σας καφέ χωρίς το άγχος της πρωινής κίνησης! Η εργασία από το σπίτι είναι πραγματικά πολύ εξυπηρετική και ξεκούραστη από διάφορες απόψεις. Ωστόσο, πολλές φορές, ξεχνάμε ότι για να γίνεται σωστά και αποδοτικά είναι καλό να υπάρχει ένα μέρος ξεκάθαρα αφιερωμένο σε αυτόν το σκοπό. Αυτό το μέρος-corner που θα δημιουργηθεί πρέπει να σας παρέχει την απαραίτητη άνεση και ευχαρίστηση, αλλιώς θα υπάρξουν επιπτώσεις τόσο στην ψυχολογία όσο και στην αποδοτικότητα σας. Αν, λοιπόν, ψάχνετε τρόπους για να στήσετε ένα τέτοιο work from home corner από την αρχή ή μικρό-αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να το βελτιώσετε, αυτό το άρθρο είναι για εσάς! 


#1 Γραφείο 


Η επιλογή του σωστού γραφείου είναι το πρώτο βήμα για να δομηθεί σωστά το work from home corner σας. Πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα και δουλεύουμε με το λάπτοπ πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού ή στο κρεβάτι ξαπλωμένοι. Αυτό σε βάθος χρόνου μπορεί να ζημιώσει τρομερά το σώμα μας και φυσικά να επηρεάζει την απόδοση μας στην εργασία. Συνεπώς, η επένδυση σε ένα γραφείο που θα ταιριάζει τόσο στο στυλ, όσο και στον χώρο που θέλετε να το τοποθετήσετε, είναι πολύ σημαντική. Αν έχετε περιορισμένο χώρο, προτείνουμε να επιλέξετε ένα “έξυπνο” γραφείο. Ένα γραφείο, δηλαδή με ράφια, συρτάριερα ή μίνι βιβλιοθήκη, όπως αυτό το γραφείο, το οποίο έχει μόλις διαστάσεις 90x55x90cm, πτυσσόμενο ράφι που μπορεί να τοποθετηθεί το πληκτρολόγιο σας, καθώς και έξτρα ραφάκι σε περίπτωση που θέλετε να ακουμπήσετε μια δεύτερη οθόνη ή το τάμπλετ σας. Μια ακόμα εξαιρετική επιλογή αποτελεί αυτό το γραφείο με ράφια πάνω και κάτω, όπως και συρτάρια. Έτσι, θα μπορείτε να συγκεντρώνετε και να οργανώνετε εύκολα όλα όσα χρειάζεστε για τη δουλειά σας, πχ. έγγραφα, σημειώσεις, φακέλους κλπ. 


Ανακαλύψτε όλα τα γραφεία εδώ


#2 Καρέκλα γραφείου 


Αφού, λοιπόν, έχετε προμηθευτεί το κατάλληλο για εσάς γραφείο, πρέπει να ακολουθήσει η αγορά της ακόμα πιο κατάλληλης καρέκλας για να το συνοδεύσει. Μια άνετη καρέκλα γραφείου είναι κρίσιμη για την υποστήριξη της σωστής στάσης του σώματος και την πρόληψη του πόνου και της κούρασης. Στο esmarket.gr, οι επιλογές περιλαμβάνουν εργονομικές καρέκλες που προσφέρουν εξαιρετική στήριξη στην πλάτη, ρυθμιζόμενα υποπόδια, και αναπαυτικά καθίσματα. Μια πολύ καλή επιλογή αποτελεί μια καρέκλα με ρυθμιζόμενο ύψος και κλίση, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τη θέση σας ανά πάσα στιγμή για μέγιστη άνεση.